Home
Profesori din Prahova în regiunea Mugla din Turcia 5-8 mai 2015 PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 12 Mai 2015 12:14

Mugla este una dintre numeroasele orase antice ale regiunii Caria, coasta egee de astazi a Turciei. Cele mai frumoase statiuni turistice, precum Bodrum, Marmaris, Datca, Fethiye sau Dalyan se gasesc in interiorul provinciei Mugla. Aici a avut loc a patra  întâlnire a proiectului Comenius Regio “Comenius Regio “Gang up! Working together against bullying among young people”, derulat de CCD Prahova și partenerii și partenerii locali în perioada 2013-2015.

 

 

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Turcia și este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Sectorial Comenius, parte a Programului Învăţare pe tot Parcursul Vieţii.

Întâlnirea de proiect s-a desfășurat în perioada 5-8 mai 2015, la Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, o instituție cu oameni deosebiți, primitori, sinceri, care iubesc cu adevărat munca. ”Pe om îl poți cunoaște după munca lui”, spune o zicală turcă. Delegația română a fost reprezentată de paisprezece, directori și profesori .

Aceasta a fost ultima întâlnire de proiect.

Profesorii și elevii au analizat materialele și activitățile realizate. Tot în cadrul acestei reuniuni a avut loc o dezbatere pentru realizarea raportului final.

Activitățile științifice au fost îmbinate cu cele culturale și sociale, colegii au învățat să realizeze picturi folosind tehnica ”paper marbling”, întregul grup a vizitat regiunea Mugla, au fost admirate obiective turistice de mare însemnătate din punct de vedere cultural și istoric.

Întâlnirea s-a încheiat cu un program artistic – cântece tradiționale, piese de teatru, prezentări, dansuri. Reuniunea de proiect a reprezentat un eveniment de mare importanță pentru întreaga regiune, profesorii din proiect și directori ai altor școli, reprezentanți ai primăriei și ai altor instituții locale, părinți, reporteri, fotografi.

A fost o întâlnire de neuitat, activitățile s-au desfășurat într-o atmosferă prietenoasă. Turcii spun: “Omul este mai rezistent decât fierul, mai tare decât piatra, mai fin decât trandafirul”. Această înțelepciune populară turcă ne prezintă singură stima și prețuirea față de om.

 

Coordonator proiect, prof. Ionescu Daniela

LAST_UPDATED2