Home Filiale Filiala C.C.D. Slănic - Activitate Metodico-Științifică 12.05.2017
Filiala C.C.D. Slănic - Activitate Metodico-Științifică 12.05.2017 PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 18 Mai 2017 09:33

 

 

FILIALA CCD SLĂNIC

ACTIVITATE METODICO-ȘTIINȚIFICĂ

12.05.2017

În data de 12.05.2017, în cadrul Filialei CCD Slănic, a fost organizată, conform Calendarului activităților metodico-științifice, o activitate complexă, în care s-a abordat tema „Predarea conținuturilor de cultură și civilizație din perspectivă interdisciplinară”, astfel:

· „Predarea conținuturilor de cultură și civilizație din perspectivă interdisciplinară. Diferiți,  dar împreună” - Limba română - Limba engleză – propunători: prof. MANEA ANDREEA GABRIELA și prof. DRAGOMIR ELENA – Liceul Teoretic „Șerban Vodă” Slănic;

· „Predarea conținuturilor de cultură și civilizație din perspectivă interdisciplinară. Unici în Spațiul European” -  Geografie – Istorie – propunători: prof. GĂGENEL NICOLETA și prof. BRĂILEANU CONSTANTIN EUGEN - Liceul Teoretic „Șerban Vodă” Slănic.

Activitatea s-a derulat în cadrul CDI, pe o perioadă de 2,5 ore, în intervalul orar 11.30-14.00, având la dispoziție resursele materiale  necesare organizării în condiții optime a unei activități de această natură. Participanții, în număr de 29, au fost profesori de specialități diferite, încadrați la unități școlare arondate Filialei CCD Slănic.

În cadrul temei „Predarea conținuturilor de cultură și civilizație din perspectivă interdisciplinară. Diferiți,  dar împreună”, cei doi propunători, Prof. Manea Andreea Gabriela și Prof. Dragomir Elena, au prezentat aspecte teoretice și practice ce vizează interdisciplinaritatea și transdisciplinaritatea, precum și elemente specifice ideii de multiculturalitate, utilizând prezentări power-point atractive, exemple interesante și argumentări solide. Activitatea s-a finalizat cu o aplicație demonstrativă, care a implicat în mod nemijlocit pe toți participanții, folosind resurse materiale puse la dispoziție de către cei doi propunători.

Cea de-a doua temă,  „Predarea conținuturilor de cultură și civilizație din perspectivă interdisciplinară. Unici în Spațiul European”, prezentată de către prof. Găgenel Nicoleta și prof. Brăileanu Constantin Eugen, s-a dovedit a fi rezultatul unui studiul îndelungat al celor doi propunători în ceea privește valorile locale și modul de valorificare a acestora în cadrul activităților școlare și extrașcolare. Prezentările reprezintă exemple de bună practică pentru valorificarea potențialului oferit de trecut în construirea viitorului, concretizate în imagini și informații valoroase din punct de vedere educativ.

Activitatea a fost evaluată de către participanți ca fiind interesantă, educativă și, mai ales, cu mare potențial de valorificare în cadrul activităților din școală.

Responsabil Filială,

Prof. Dumitrache Ramona

fotografii

 

LAST_UPDATED2